Polttarit Budapestissa?

Budapest

Ulkomaille suuntautuvat polttarimatkat ovat nousussa ja Tonavan halkoma ja loistavia baareja sekä etelä-Euroopan aurinkoa tulvivan Budapestin pitäisi olla listasi kärjessä polttaripaikaksi tänä vuonna.

Unkarin pääkaupunki on nopeasti nousemassa Euroopan halutuimmaksi matkakohteeksi. Tonavan toisella rannalla sijaitseva historiallinen Buda tai kosmopoliittinen yöelämän ja shoppailun keskus Pest toimivat päihdyttävänä yhdistelmänä loistavalle polttariviikonlopulle. Miksei tutkisi eloisaa, kulttuuria huokuvaa kaupunkia ennenkuin turistilaumat laskeutuvat ja tekevät siitä toisen täpötäyden Pariisin?

Mitä ikinä olet suunnitellut, Budapest on niin moninainen että löydät aina tekemistä “Idän Pariisissa”. Oli se sitten syömistä ja juomista jossain kaupungin runsaista ja naurettavan halvoista baareista, rentoutumista jossain 123:sta rekisteröidyssä kuumavesikylpylässä tai yksinkertaisesti Budan historiallisen linnan tutkimista, tämä Eurooppalainen pääkaupunki ei koskaan nuku. Vastaavaa lähes ympärivuorokautista elämää löydät lähinnä Espanjan suurkaupungeista Madridista ja Barcelonasta.

Valmistaudu siis matkaan johon mahtuu nähtävyyksiä, aurinkoa ja villejä tarinoita joita kertoa. Muista kuitenkin ottaa maanantai vapaaksi töistä. Se on ehkä parempi niin.

Budapest pähkinänkuoressa:

– Viikonloppu tiukalla budjetilla? Ei ongelmaa. Juo olut eurolla ja syö illallinen alle 7 eurolla.

– Ota aurinkoa Euroopan korkeimpiin kuuluvissa kesälämpötiloissa.

– Seikkailu-urheilut, Trabant-rallit ja köysikiipeily Pilis-vuorilla. Saatat haluta jättää oluen väliin ennen näitä.