Margitinsaari – paratiisi Budapestissa

Unkari

Tonava virtaa Budapestin keskustan läpi Unkarissa. Keskellä kaupungin kaaosta on rauhallisuuden keidas, Margitinsaari.

Margitinsaari on yksi Budapestin ainutlaatuisista piirteistä. Tämä 2,5 kilometriä pitkä ja 500 metriä leveä saari sijaitsee keskellä Tonavaa Budapestin keskustassa. Saaren eteläpäässä sijaitsevaa hotellia lukuun ottamatta saarella ei ole autoja eikä rakennuksia.

Margitinsaari palveli aikanaan yksityisenä puistona Unkarin kuninkaallisille ja syystä. Saarella on enimmäkseen vanhoja puita joiden välissä kiemurtelee polkuja, ruusutarhoja sekä hoidettuja nurmikenttiä. Riikinkukot kulkevat vapaasti ja villit ankat pesivät ympäri saarta. Saaren eteläpäässä voi vierailla kuumilla lähteillä, kävellä rauhallisten lampien ympärillä tai rentoutua porrastettujen vesiputousten äärellä. Osan vuotta ulkoilmateatterissa esitetään näytelmiä.

Saari on nimetty kuningas Bela neljännen tyttären, prinsessa Margitin mukaan. Mikäli saaren kauneus heijastaa prinsessan kauneutta, hänen on täytynyt olla todella vaikuttava nainen.

Nykyään saari on avoinna yleisölle ja palvelee virkistysalueena. Arkisin kaupungissa työskentelevät vyöryvät saarelle lounastunteina. Vain Budapestissa voit olla keskellä aktiivista kaupunkia, kävellä 200 metriä sillan yli ja päätyä rauhalliseen metsään.

Matkustaminen voi olla hektistä ja stressaava. Mikäli Budapestissa on sellainen olo, vierailu Margitinsaarelle tuo parannuksen.